header
     
CARACTERISTIQUES

fletxa Tècnicament es pot catalogar com un combinat calent: el principal referent el tenim en l' "Irish Coffee", conegut mundialment i difícilment trobaríem un establiment de restauració que no ens el puguin fer.  També val a dir que a partir d'una lleugera idea dels ingredients, potser ens sorprendria tantes facilitats d'obtenir el combinat com el nombre de maneres de fer-lo, començant pel tipus de "whisky" i el seu tractament previ, el grau d'endolçiment del mateix i del cafè, fins la d'una varietat innumerable de copes contenidores. Encara que la versió original sembla prou clara, cada casa té una peculiar forma de fer-ho i  moltes vegades disposats a explicar-nos que les seves teories i praxis són les adecuades.

El Catalanish Coffee ® no té cap secret, ni en la fórmula, ni els ingredients, ni en la seva preparació, ni en el seu resultat. Ni tant sols és patentable. És una simple voluntat  de donar vida a una idea:  posar en equilibri la combinació d'uns elements gastronòmics ben coneguts amb un resultat satisfactori per als sentits. És un combinat agraït i fàcil de fer. Una bona manera d'acabar un bon àápat, un bon combinat per fer la copa en qualsevol establiment o una bona manera de fer tertúlia a casa, sols o amb els amics: una bona excusa per posar a la cuina a qui no en té l'hàbit.
Una copa que no és ni curta ni llarga,  per degustar, per gaudir d'una lleugera dolçor i equilibri de la combinació dels seus diferents ingredients i temperatures.

En el nostre cas, comencem per establir uns paràmetres del "contenidor", la copa del combinat - el Catalanish - per dotar-lo d'una  base documentada, com element  promocional, però també amb arguments gastronòmics acceptables desenvolupats en l'apartat corresponent.  I com no pot ser d'un altre manera, l'originalitat també té dret a ser esmentada.

També s'accepten alternatives, com la copa flauta de cava, més coneguda, popular i fácil d'obtenir, a fí d'evitar que la copa sigui un impediment per arribar a fer el Catalanish Coffee ®, de la mateixa manera que altres combinats amb copa pròpia es poden fer sense el seu contenidor "oficial".

Catalanish Coffee ® - Avís Legal - Registre i dret d'ús